Comenzi şi informaţii la numărul de telefon
0721 620 910

Ebook gratuit Nicoleta Fotău

Ebook-Nicoleta Fotău

Poveştile pentru copii mă fac să visez şi să cred că totul este posibil. Uneori morala lor mă ajută şi pe mine dându-mi cumva impresia că îmi cresc nivelul de conştientizare. Câteva zile la rând m-au preocupat aceste trei noţiuni: dorinţă, voinţă, perseverenţă. Aşa mi-a venit ideea să scriu o mică povestioară şi să o pun într-un EBOOK GRATUIT. Cum fiul meu avea iniţial impresia că dorinţa şi voinţa înseamnă acelaşi lucru, mi-am zis să vă pun la treabă şi pe voi, dragi părinţi. Vă propun să citiţi împreună povestea, să o discutaţi şi să îi ajutaţi pe cei mici să înţeleagă de ce e atât de importantă o voinţă puternică.

Dorinţă vs Voinţă

Antonio, fiul meu, mi-a spus într-o zi că sinonimul pentru „a dori” este „a vrea”. Asta mi-a atras atenţia şi m-a făcut să scriu această povestioară. Cu toţii avem dorinţe. Ne punem o dorinţă când suflăm în lumânările din tort la ziua noastră sau când vedem o stea căzătoare. Când avem o dorinţă, visăm cu ochii deschişi la îndeplinirea ei. Ne facem iluzii, devenim entuziaşti, şi, chiar dacă simţim cumva că e greu să ni se îndeplinească, noi tot ne dorim acel lucru. Când îţi doreşti cu adevărat ceva, dar mai mult decât orice, atunci intervine voinţa. Dorinţa te transformă în visător, dar voinţa te împinge la acţiune. Ea este cea care te îndeamnă să îţi împlineşti dorinţa. Îţi canalizezi toată energia şi toate resursele le pui în slujba voinţei tale. Nu mai există obstacole, probleme, sunt doar provocări pe care îţi propui să le accepţi pentru a face faţă. Dorinţa este la îndemâna oricui. Cu toţii o avem, nu? Dar voinţa ţine de cei puternici, ambiţioşi. De aceea este important să ne învăţăm copiii să aibă voinţă. Să nu renunţe la un lucru început, să nu alunge din start gândul că pot avea rezultate bune, fără a face chiar şi cel mai mic efort pentru a le obţine.

Perseverenţa

Pentru a reuşi să ai rezultate bune, este important să fii perseverent. Copiii noştri trebuie să înţeleagă importanţa efortului susţinut. Încurajează-l să repete un lucru care nu i-a ieşit bine, dar fără a-l critica şi a-l umili. Cu toţii avem nevoie de încredere şi de apreciere. Dacă îl vei jigni şi îi vei face reproşuri, îi vei scădea încrederea în sine. Perseverenţa este strâns legată de convingerile cu care cei mici cresc. De aceea e important să nu îţi stresezi copilul şi să nu îi transmiţi teamă. Dacă îi dezvolţi teama că greşeşte des, că alţii pot şi el nu, atunci nu îşi va mai dori să încerce. Singurul lucru pe care îl va avea în minte va fi cum să scape de situaţia în care e. Ajută-ţi copilul să îşi evalueze propriile acţiuni si să găsiţi împreună metode prin care să îşi îmbunătăţească rezultatele.

Dorinţa, voinţa şi perseverenţa- Ebook gratuit

Abonează-te pentru a fi în legătură cu mine, completând formularul din dreapta paginii, sub meniul site-ului. Verifică-ţi apoi adresa de email, inclusiv în spam sau promotion, confirmă-ţi înscrierea şi vei primi automat ebookul gratuit.

Cu prietenie, Nicoleta Fotău ​

4 thoughts on “Ebook gratuit Nicoleta Fotău”

 1. Marlena spune:

  Multumesc

 2. Pisău Elena spune:

  Am un băiețel de 7 ani și jumătate care are și el problemele vârstei lui…Sper sa găsesc ajutor în paginile cărților dumneavoastră pentru gestionarea situațiilor care apar! Mulțumesc!

 3. Andreea spune:

  vreau să încerc și eu cartea pt copii mei

 4. Amaxinoaiei Mihaela spune:

  Din fiecare carte publicată de dna Nicoleta Fotau avem de invatat câte ceva, cum sa gestionam anumite situatii. Am comandat deja 2 carti, le am citit iar în seara aceasta mai fac încă o comanda! Foarte mulțumiți de cărți! Multumim pentru tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post