Comenzi şi informaţii la numărul de telefon
0721 620 910

De ce scriu cărţi pentru copii

Cărţile pentru copii modelează comportamentul acestora

Povestipentrucopii.ro este de acum locul în care vă voi scrie tot ceea ce consider de interes pentru voi şi pentru relaţia cu copiii noştri.

Mă lovesc zilnic de o mulţime de obstacole în comunicarea cu cei mici, întâmpin probleme, pe care poate şi o parte din voi le întâmpinaţi. Caut permanent soluţii pentru a ajunge la copiii mei şi, mai ales pentru a putea să le modelez frumos comportamentul.

Un copil neastâmpărat

Ei, da, aşa a fost Antonio până acum vreo 2 ani. Nu mai ştiam cum să mă port, am apelat la consiliere, am citit tot ceea ce mi-a picat în mână.

Unele metode au dat roade, altele nu. Fireşte că fiecare copil este altfel, iar ceea ce se potriveşte la mine, posibil ca la tine să nu aibă vreun efect, nu?

Lectura era şi este pentru mine o metodă de modelare comportamentală. Am ales cărţi pentru copii, pe care eu le iubeam în copilărie şi pe care mi-aş fi dorit din tot sufletul să îl văd şi pe Antonio citindu-le. Mi le arunca şi se revolta, iar eu mă simţeam rănită pentru că iubesc aceste cărţi.

Răspunsul lui într-o zi m-a marcat: „Dacă vrei să citesc, vino cu cărţi care să mă atragă şi cu un limbaj modern”. Am căutat dar nu găseam ceva care să îl facă să treacă de primele pagini. Aşa m-am apucat de scris. Şi aşa a apărut cartea Nocturn şi copilul neastâmpărat.

Copilul tău nu citeşte? Spune mereu NU VREAU?

Aceasta e o perioadă dificilă pentru noi, părinţii. Furia lor, încăpăţânarea de a spune parcă obsesiv NU VREAU, NU VREAU, NU VREAU, imposibilitatea de a ne face ascultaţi. Sunt momente în care cei mici par a asculta pe oricine, dar nu şi pe noi.

Aşa a luat naştere cartea NU VREAU. Prin intermediul unui moş simpatic şi prietenos, cu o blândeţe şi un calm de neegalat, micii cititori îşi deschid bine ochii şi urechile. Îi dau crezare îndată, ba chiar se străduiesc să pună în aplicare cele 5 lecţii descrise în poveste.

Fireşte că nu orice copil va aplica în totalitate. Ce este însă foarte important este că am reuşit să determin mii de copii să citească această carte şi, mulţi dintre ei, chiar să o recitească.

Copiii mei au fost primii care l-au iubit pe moşul NU VREAU, iar acum comunicarea noastră s-a îmbunătăţit considerabil.

Întuneric? Fantome? Frici inexplicabile? Ore multe petrecute cu jocurile online?

Da, am trecut prin asta. A fost o perioadă atât de dificilă, încât fiul meu aproape că nu mai ieşea singur din cameră. Discuţiile pe care le avea cu colegii erau tot despre acele jocuri, iar temerile se accentuau. Mi-a venit atunci ideea să pun totul într-o nouă poveste. Un personaj în care copilul să se regăsească şi să poată auzi o soluţie. Să poată privi totul altfel, să îşi poată recăpăta curajul.

Aşa a apărut cartea AM CURAJ!

Tu te confrunţi cu aceleaşi probleme? Sau cum crezi că te pot ajuta personajele mele? 

Îmi poţi lăsa un comentariu mai jos.

Cu prietenie, Nicoleta Fotău

citind-o-poveste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post