Comenzi şi informaţii la numărul de telefon
0721 620 910

Copilul tău nu citeşte?


Ai un copil care nu vrea să citească?

Se simte pedepsit atunci când îi pui o carte în mână?

Atunci poate nu a descoperit plăcerea lecturii.

Tot mai multe mame iubitoare de lectură se simt dezamăgite de refuzul copiilor de a le împărtăşi această pasiune. Pentru ei pare un lucru extrem de plictisitor, ba chiar o adevărată pierdere de timp în comparaţie cu tehnologia care pare pe zi ce trece să le ofere tot mai multe alternative, care de care mai atractive.

copilul-nu-citeste

Şi atunci ce e de făcut?

Dă-i un exemplu pozitiv şi citeşte cât mai mult timp. Ajută-l să înţeleagă faptul că tu te relaxezi intrând într-o altă lume, în timp ce el se enervează că nu poate lua mai multe trofee la joc. Pentru tine este o evadare din cotidian, un mod de a te îmbogăţi spiritual şi de a deveni pe zi ce trece tot mai bună. Pentru el este doar un mod sigur de a creşte stresat.

Dacă îi place competiţia din mediul online, adu competiţia la tine acasă. Transformă orele de stat seara la televizor sau pe telefon într-un joc de familie. Faceţi o întrecere şi va fi extrem de fericit că i se acordă şi mai multă atenţie. Poate la început o să fie nevoie să aştepţi să termine nivelul, pentru a închide jocul, dar asta e. Trebuie să fim perseverente, dacă vrem rezultate.

Du-l în cercuri de oameni care citesc. Iniţial i se va părea plicticos totul, dar ceva sigur îl va face curios la un moment dat.

Aveţi prieteni de familie, ai căror copii citesc? Atunci ce-ar fi să dezbaţi cu aceştia o temă despre care copilul tău nu are idee? S-ar putea să vrea apoi să citească acea carte tocmai pentru a înţelege despre ce discutaţi. Fireşte că poate va vrea să citească pe ascuns, dar nu-i bai. Măcar obţii ce vrei.

Mergeţi împreună într-o librărie sub pretextul că vrei neaparat o carte pe care ţi-a recomandat-o cineva. Spune-i că îşi poate alege şi el ceva. Dacă va sta mai mult printre rafturi, s-ar putea să ai o surpriză plăcută. A! Şi nu te uita la bani. De obicei aleg ce e mai scump. Dar… cum am zis, e pentru o cauză nobilă.

Ia-i cărţi care le-au plăcut altor copii. Nu lua o carte doar pentru că e mai ieftină şi doar pentru a-i da de citit. Asta e cea mai mare greşeală şi, din nefericire, va înrăutăţi situaţia.

Faceţi un plan de lectură pentru toată familia. Fiecare să aleagă câte pagini citeşte zilnic. Fireşte că acesta este doar un mod prin care cel mic simte că are libertatea de a alege. Nu-i impune tu un interval orar, pentru că va găsi motive să amâne. Lasă-l să-şi aleagă ora de citit, chiar dacă mai mult ca sigur te va enerva alegerea făcută.

Nu uita că în timp, totul poate fi corectat. Acum important este să citească. Ai mare răbdare cu el.

Şi dacă tot nu vrea şi nu vrea să citească, ia-i setul meu de cărţi NU VREAU şi NOCTURN şi copilul neastâmpărat. Garantez că va învăţa multe lucruri.

Spor la citit!

Cu prietenie,
Nicoleta Fotău     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post