Comenzi şi informaţii la numărul de telefon
0721 620 910

10 motive pentru care copilul să citească povești de Nicoleta Fotău

Știm cu toții cât de important este să citim. Dacă ți-aș pune întrebarea: de ce vrei să îți vezi copilul citind?, ai cu siguranță cel puțin un motiv în minte.

Găsești pe piață o multitudine de cărți pentru copii și pe multe site-uri beneficiezi de reduceri peste reduceri. Poate că ți se pare în acest caz că nu am cele mai ieftine cărți.

Hai să îți dau 10 motive pentru care copilul tău ar fi bine să îmi citească poveștile:

  1. Prezintă valori și noțiuni explicate într-o manieră rapid acceptată de copii

  2. Personaje cu care te identifici și de la care înveți cu plăcere

  3. Dezvoltă mental și spiritual

  4. Copilul dezvoltă o pasiune pentru lectură. Temele sunt alese pentru ca cel mic să își dorească să citească tot mai mult

  5. Îmbunătățesc memoria. Copilul va memora personajele, legăturile dintre ele, învățămintele fiecăruia, conflictul etc. Unele dintre cărți au și fișe de lucru incluse pentru verificarea cunoștințelor.

  6. Stimulează imaginația și creativitatea. Copiii sunt introduși în diferite situații de viață și găsesc soluții alături de personaje.

  7. Creșterea stimei de sine este foarte importantă. Copilul va învăța să se cunoască mai bine, să aibă încredere în el, să relaționeze mai bine și să ia decizii mai bune.

  8. Copilul devine mai empatic. El face parte din poveste, simte emoțiile personajelor, le înțelege și caută soluții împreună cu ele. Emoțiile pe care le experimentează îi determină să își dorească să creeze o lume mai bună și manifestă mai multă înțelegere pentru ceilalți.

  9. Te motivează. Cărțile mele pentru copii îți prezintă provocări și lecții de viață, încurajează și dau sfaturi pentru atingerea obiectivelor personale.

  10.  Responsabilizează și inspiră. Personajele îți arată că totul este posibil, dacă ai o dorință puternică și ești perseverent. Copilul descoperă modele și tipare care îi pot asigura succesul în ce va întreprinde.

Aș putea adăuga și alte motive, dar ți-am promis să îți dau doar 10.

Azi petrecem atât de mult timp cu telefonul în mână sau cu ochii în computer, încât ochii noștri au de suferit. Plus că obosim mai repede și suntem mai stresați. Cartea este o alternativă excelentă și nici ochii noștri nu vor avea de suferit.

Alege să citești mai mult și discută cu copilul despre beneficiile cititului. Întotdeauna cartea îți va oferi mai mult decât un film sau decât un joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post